fbpx

Fra arkitektur til hverdag

Projektets overordnede vision er at skabe en bæredygtig og attraktiv bebyggelse, der giver rum og grobund for det gode liv.

Visionen

Fuglsang Allé projektet er tegnet af AART arkitekter, med hovedfokus på bæredygtighed.

På Fuglsang Allé skaber vi trygge rum, der fremmer stærke naborelationer. Her er der mulighed for foreningsliv, en aktiv hverdag og nærhed til natur.

Vi har tænkt gode faciliteter ind, der sigter mod fysiske aktiviteter og naturskønne oplevelser for både beboere og besøgende i området.

Vores mål er at hjælpe beboerne med at træffe grønne valg i deres hverdag – på en måde som passer til deres livsstil og personlighed.

Det skal være nemt at vælge cyklen fremfor bilen, at reparere i stedet for at købe nyt, at have en aktiv fritid og meningsfyldte relationer, samt at have mulighed for at dyrke sund mad i fælleshaverne.

Udsigt over Fuglsang Sø hvor nye bæredygtige boliger opføres

Bæredygtighedsinitiativer

Lejlighed ved Fuglsang sø

Vi har valgt fem temaer for vores bæredygtighedsindsats, som bidrager til at opfylde vores vision:

  • Klimaindsats
  • Sundhed og trivsel
  • Tiltrækning og destination
  • Bæredygtig hverdag
  • Fællesskab

Temaerne understøtter Herning Kommunes ambitioner for byens udvikling, og er samtidig udvalgt, så de passer til både områdets kvaliteter og til de fremtidige beboeres behov og ønsker.

De 5 bæredygtighedsindsatser

KLIMAINDSATS

Byggematerialer vælges ud fra CO2, drift og levetid.
Vi ønsker at fremtidssikre boligerne gennem høj byggekvalitet, gode materialer og energivenlige valg, som kan holde og kræver et minimum af vedligeholdelse.
Vi gør en indsats for lokal afledning af regnvand.

 

SUNDHED OG TRIVSEL

Arkitekturen understøtter at beboerne oplever et sundt og aktivt liv. I boligen bidrager materialerne til et liv med mindre kemi og skadelige stoffer. Der etableres områder med frugttræer, fælles haver og orangeri til dyrkelse af grønt. Og så indbyder området faciliteter til fysisk aktivitet inde og ude.


TILTRÆKNING OG DESTINATION

Visionen er at services og aktiviteter i området, skaber en attraktiv bydel, som tiltrækker både nye beboere og besøgende.
Med både interne og eksterne fælles uderum, skal der være ligevægt mellem åbenhed og privathed og være et område med liv og tryghed.

BÆREDYGTIG HVERDAG

Beboerne skal opleve at en bæredygtig hverdag er nem tilgængelig, da tiltagene i form af bl.a. affaldssortering, nem adgang til cykelparkering og værksteder, skal være synlige og en integreret del af arkitekturen.
Parkeringspladserne forberedes med ladestandere til el-biler.


FÆLLESSKAB

Naboskabet er et værdifuldt fællesskab, og vi placerer derfor boligerne i klynger, som omkranser et fælles uderum. Derudover etables flere indendørs fællesrum, der giver mulighed for socialt samvær.

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig Fuglsang Allés nyhedsmail for at modtage de nyeste informationer om projektet, byggeriets fremgang, og vær først til at få besked om nye salgs- og lejemuligheder.

Du er nu tilmeldt nyhedsmailen. Vi glæder os til at holde dig opdateret