Fra arkitektur til hverdag
Projektets overordnede vision er at skabe en attraktiv bebyggelse med bæredygtighed i fokus, der giver grobund for det gode liv.
Visionen
Fuglsang Allé projektet er tegnet af AART arkitekter, med hovedfokus på bæredygtighed.
På Fuglsang Allé skaber vi trygge rum, der fremmer stærke naborelationer. Her er der mulighed for foreningsliv, en aktiv hverdag og nærhed til natur.
Vi har tænkt gode faciliteter ind, der sigter mod fysiske aktiviteter og naturskønne oplevelser for både beboere og besøgende i området.
Vores mål er at hjælpe beboerne med at træffe grønne valg i deres hverdag – på en måde som passer til deres livsstil og personlighed.
Det skal være nemt at vælge cyklen fremfor bilen, at reparere i stedet for at købe nyt, at have en aktiv fritid og meningsfyldte relationer, samt at have mulighed for at dyrke sund mad i fælleshaverne.
Bæredygtighedsinitiativer
Vi har valgt fem temaer for vores bæredygtighedsindsats, som bidrager til at opfylde vores vision:
- Klimaindsats
- Sundhed og trivsel
- Tiltrækning og destination
- Bæredygtig hverdag
- Fællesskab
Temaerne understøtter Herning Kommunes ambitioner for byens udvikling, og er samtidig udvalgt, så de passer til både områdets kvaliteter og til de fremtidige beboeres behov og ønsker.
De 5 bæredygtighedsindsatser
KLIMAINDSATS
Byggematerialer vælges ud fra CO2, drift og levetid.
Vi ønsker at fremtidssikre boligerne gennem høj byggekvalitet, gode materialer og energivenlige valg, som kan holde og kræver et minimum af vedligeholdelse.
Vi gør en indsats for lokal afledning af regnvand.
SUNDHED OG TRIVSEL
Arkitekturen understøtter at beboerne oplever et sundt og aktivt liv. I boligen bidrager materialerne til et liv med mindre kemi og skadelige stoffer. Der etableres områder med frugttræer, fælles haver og orangeri til dyrkelse af grønt. Og så indbyder området faciliteter til fysisk aktivitet inde og ude.
TILTRÆKNING OG DESTINATION
Visionen er at services og aktiviteter i området, skaber en attraktiv bydel, som tiltrækker både nye beboere og besøgende.
Med både interne og eksterne fælles uderum, skal der være ligevægt mellem åbenhed og privathed og være et område med liv og tryghed.
BÆREDYGTIG HVERDAG
Beboerne skal opleve at en bæredygtig hverdag er nem tilgængelig, da tiltagene i form af bl.a. affaldssortering, nem adgang til cykelparkering og værksteder, skal være synlige og en integreret del af arkitekturen.
Parkeringspladserne forberedes med ladestandere til el-biler.
FÆLLESSKAB
Naboskabet er et værdifuldt fællesskab, og vi placerer derfor boligerne i klynger, som omkranser et fælles uderum. Derudover etables flere indendørs fællesrum, der giver mulighed for socialt samvær.